ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Αγγλογλωσσοι (ή ψαράκι) τηγανητοί


Υλικά
1 κιλό αγγόγλωσσοι
3 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις "ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ"
1/2 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
 

Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τους αγγόγλωσσους και τους βουτάτε για 3-4 λεπτά σε βραστό, αλατισμένο νερό. Τους τραβάτε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε να στραγγίσουν πολύ καλά.
Ετοιμάζετε ένα χυλό, χτυπώντας μέσα σε μπόλ τα αυγά, το τυρί, λίγο νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Σκουπίζετε τους αγγόγλωσσους με απορρογητικό χαρτί και τους βουτάτε, έναν-έναν, στο χυλό να καλυφθούν γύρω-γύρω. Τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τους σερβίρετε ζεστούς.