ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Στάκα


Υλικά
1 κιλό στάκα
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις "ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ"
1 φλιτζανάκι νερό (καυτό)
12 αυγά

Εκτέλεση
Αδειάζετε τη στάκα στην κατσαρόλα που θα ψηθεί. Σε ένα λεκανάκι βάζετε το αλεύρι. Ψήνετε τη στάκα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως (πρίν βράσει).
Όταν λιώσει, παίρνετε 3-4 κουταλιές στάκα, τις βάζετε στο λεκανάκι με το αλεύρι και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφος χυλός.
Μετά ρίχνετε το περιεχόμενο της λεκάνης σιγά-σιγά στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη στάκα, ανακατεύοντας συνέχεια.
Ψήνετε για μισή ώρα περίπου σε πολύ χαμηλή φωτιά. Όταν ψηθεί, προσθέτετε 1 φλιτζανάκι καυτό νερό.
Τηγανίζετε 2 αυγά μάτια για κάθε άτομο. Σερβίρετε τα αυγά ανά δύο και σε κάθε πιάτο προσθέτετε 2 κουταλιές στάκα.